Для 7 класу
До написання контрольного твору
за темою "Українська пісня - поетична біографія народу".
Увага! Обсяг 1,5 сторінки. Мінімум 3 абзаци. Вступ і висновок втричі менші основної частини. Можна використовувати невеликі цитати, брати епіграф. Ви пишете твори-роздуми (з елементами  розповіді, опису).
У вступі обов'язково наголосити на те, що Україна славиться милозвучною мовою, народними піснями, які склав талановиті люди, імена яких навіки заховано в віках. Напишіть, що іноді з пісень, а не з підручників історії можна дізнатися про страждання, вірування, любов, сподівання та надії. Тут доречно буде зазначити, що це дуже розмаїта скарбниця мудрості, ще чого...?, яка стала міцним фундаментом для розвитку літератури і культури України вцілому.
   В основній частині треба сказати, що одне слово "народ" об'єднує душе широкий прошарок людей різного роду діяльності, соціального статусу, як-то: рекрути, кріпаки, ще....? . Так у цих соціальних групах з'являлися пісні про особливості саме їхнього життя. Так зявилися наступні види: (дивіться на ст. 12). У них відбито турботи і радості людей, історію, пейзажі рідного краю. Піснями люди підбадьорювали, гуртували один одного в боротьбі з.... ким??? Далі треба згадати конкретні пісні, одним - двома реченнями наголосивши на їхніх особливостях. Ми з вами розглядали на уроці особливості чумацьких, козацьких пісень, коломийок. Можна вживати цитати, зберігаючи віршовані структуру (1,2,3 рядки з пісні).
У висновку скажіть, що ознайомившись з піснями, ви зробили висновок, що український народ дуже талановитий, ще який??? Що вас вразила воля до боротьби і свободи, зображена в... яких?? піснях, тяжка та дуже часто трагічна доля сильних, мужніх... кого?, що ви вражені здатністю людей посміятися з самих себе, яку ви побачили у... де? , наповнених веселим гумором. Підсумуйте красивим реченням про український фольклор як скарбницю....чого?

Не списуйте з Інтернету, бо ви самі все можете!!! Тим паче, що 60% я тут вже вам сама написала))) 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу