7 клас. Українська література. На 8 травня.
Любов Пономаренко, новела "Гер переможений" 
   На черзі у нас новела, яка не залишить вас байдужими. Ця історія чіпляє за душу. Дуже короткий твір (новела. З її ознаками ви познайомились на прикладах зарубіжної літератури. Тепер і тут вам знадобляться ці знання). Тема, яку підняла авторка, дуже актуальна, адже незабаром Свято Перемоги.
Всі ми знаємо, що німці брали в полон людей під час  Другої світової війни, а чи задумувалися вы про те, що і німці потрапляли в полон. Як склалася їхня доля? Що відчував німецький солдат? Що сталося з його рідними в преможеній Німеччині. Цей твір знову нагадаємо нам, що війна - це велике лихо і трагедія людства, це зламані долі і пока лічені душі. Чи знаєте ви значення понять "гуманный", "толерантний"? Якщо ні - дізнаєтеся.
Отже, опрацюйте в підручнику ст. 215-219. Звертайте увагу на зноски внизу сторінок. Вони мають бути в зошиті. А також слова з рубрики "Будь уважний до слова". Ще законспектуйте теорію літератури зі ст. 217 (новела - це.... і табличка "оповідання/новела").
Після прочитання біографії та новели, усно опрацюйте питання після твору. А письмово - питання #10, 14,17,18. Давайте повні, розгорнуті відповіді. З відповіді я повинна зрозуміти, яке було питання.
 Отримаєте дві оцінки. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу