7 клас Контрольний твір Тема війни

 Пропоную дві теми на вибір:

1. Тема війни в художній літературі

2. Коли кохання перемагає війну

Будь-який учнівський твір складається мінімум з трьох абзаців.

     У першому абзаці (вступі) напишіть про те, що Друга світова війна нікого не обійшла стороною. Ця сумна історична подія забрала багато життів, змінила долі людей. Звісно, це не могло відбитися у мистецтві, зокрема - в літературі. Деякі твори ми розглядали на уроках зарубіжної та української літератури.

   Якщо ви обрали першу тему, в основній частині слід назвати авторів і їхні твори про війну. Для цього я вам даю посилання на мій блог. Саме з нього я читала вам вірші на уроках в грудні. Також деякі з них є в підручнику на ст. 91-96. Тут можна одним- двома реченнями згадати зміст окремих творів. Можливо, напишете декілька речень про поетів, письменників, у чиєму житті  війна також залишила свій слід. Наприклад, Костянтин Симонов написав свій відомий вірш "Жди  меня" дружині, яка насправді чекала на нього з полону. Пам'ятайте, що основна частина має бути втричі довша за вступ. Головне в основній частині - передати трагедію людства під час війни. Доречним будуть цитати з творів.

   Якщо ви обрали другу тему, рекомендації для вступної частини залишаються ті ж самі. А от в основній частині ви повинні писати саме про повість Василя Бикова. Почніть з фактів його біографії, що стосуються війни. А потім напишіть, що для написання повісті він узяв реальний випадок з життя. Пригадайте цю історію. Пам'ятаю, що я вам це давала у відео до уроків. І, звісно, ви повинні звернутися до головних героїв - Івана Терешка та Джулії Новеллі. Перелічивши всі труднощі, через які вони пройшли, напишіть, що доля нагородила їх нетривалими хвилинами щастя і розради. Вони знайшли один одного, покохали, але не судилося їм бути разом. Проте ці три дні вони підтримували, надихали один одного і своїм почуттям протистояли ворогу. Те, що у Джулії народився син Івана - свідчення того, що життя продовжується, рід Івана живе. Він загинув героєм, врятувавши кохану, мужньо загинув. Проте війна не скорила його, не перемогла.

    Закінчіть свої твори останнім абзацем - висновком. Тут можна подякувати авторам вивчених творів, що ми маємо можливість дізнатися про трагедії людства, про їхні долі не тільки з сухих фактів підручників історії. Що завдяки літературі ми можемо співпереживати героям. Завдяки цим творам ми ніколи не втратимо чуйності та людяності. Також в кінці висловте сподівання, щоб більше ніколи не було війн... ні такого масштабу, як Друга світова, ні інших.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу